top of page
  • Rachida

Baghrir (Marokkaanse duizendgaten pannenkoek)



Hierbij deel ik mijn moeders recept van deze overheerlijke Marokkaanse duizendgaten pannenkoek! Net als bij veel andere Marokkaanse recepten, gaat het recept voor de perfecte baghrir vaak over van moeder op dochter: iedereen maakt het net wat anders.


Ik ben er gek op! Baghrir worden gegeten met boter en honing. Het liefst meteen nadat de pannenkoekjes zijn gebakken, zodat de boter smelt en in de gaatjes verdwijnt.


Wat heb je nodig?

(ongeveer 7 stuks)

(je kan de ingrediënten verdubbelen voor meer)


  • 200 gram moyenne griesmeel

  • 100 gram bloem

  • 1 ei

  • 1 eetlepel suiker

  • 1 zakje gist ( dr. oetker)

  • 1 zakje bakpoeder

  • snufje zout

  • 350 ml lauw warm water


Hoe?


  • Doe alle droge ingrediënten, griesmeel (gezeefd), meel (gezeefd), suiker, zout, gist, bakpoeder in een kom en meng even met een lepel met elkaar.


  • Voeg dan de ei en het water toe.


  • Mix dit samen met een hand/staafmixer 5-7 minuten goed door.


  • Let op! Het mengsel moet de dikte van karnemelk hebben, dus niet heel dik en heel erg dun.


  • Dek het af en laat het een uurtje staan.


  • Pak een goede koekenpan (Tefal anti- aanbak).


  • Zet het vuur eerst wat hoger en giet het mengsel rustig erin.


  • Laat een beetje ruimte over zodat het mengsel zelf de koekenpan op kan vullen. Als je gaatjes ziet verschijnen zet je het vuur iets zachter.


  • Als je gaatjes hebt doe je de baghrir op een bord. Spoel de koekenpan aan beide kanten met koud water. Dit doe je elke keer nadat je een baghrir hebt gebakken. Vergeet deze stap niet!


  • Droog het af en zet het weer op vuur en giet je meteen weer het mengsel erin. En werk zo je beslag af.


  • Smeer ze lekker in met roomboter of olijfolie!
























bottom of page