• Rachida

Vegan kaneel pancakes



Wat heb je nodig?

(6-7 pancakes)


  • 250 ml havermelk

  • 125 g speltbloem

  • 2 etl. kristalsuiker

  • snufje zout

  • 2 etl. bakpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 el plantaardige olie of olijfolie



Hoe?


  • Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel met elkaar in een kom.


  • Voeg de havermelk en olie toe aan de droge ingrediënten en mix dit vervolgens goed samen tot je geen klontjes meer ziet.


  • Verwarm de anti- aanbak laag koekenpan op middel-hoog vuur en voeg een klein beetje olie toe aan de pan.


  • Schep ongeveer 2 volle eetlepels van het beslag in de pan.


  • Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pancake komen draai je de pancake om en bak je het nog 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is.


  • Stapel de pancakes op en serveer met vers fruit, stroop, chocolade, nootjes of wat je lekker vindt.