• Rachida

Tulband cake



Verras je gasten de komende Paasdagen met deze klassieker!

Lekker voor bij een kopje koffie of thee tijdens de feestdagen.


Deze tulband cake is heel zacht en heerlijk van smaak.



Wat heb je nodig?


  • 300 gram zachte boter

  • 300 gram bloem

  • 300 gram fijne kristalsuiker

  • 6 eieren

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 theelepel rasp van citroen

  • 1 zakje vanillesuiker



Hoe?


  • Verwarm de oven voor op 150 graden.


  • Doe de zachte roomboter samen met de suiker en vanillesuiker in een mengkom en klop met de handmixer het geheel luchtig.


  • Voeg dan de citroenrasp toe.


  • Doe dan 1 voor 1 de eieren erbij en klop na elk ei goed door.


  • Voeg dan het bakpoeder en het zout door de bloem en zeef dit boven het ei/boter/suiker mengsel.


  • Roer nogmaals alles goed door elkaar zodat er een glad beslag ontstaat.

  • Vet de tulbandvorm goed in met boter of een bakspray.


  • Giet dan het beslag in de tulbandvorm en zet het geheel in het midden van de oven op een rooster.


  • Bak de tulbandcake in ongeveer 80-90 minuten gaar (controleer na 80 minuten even door met een satéprikker in de cake te prikken, komt deze er droog uit dan is de cake gaar, blijft er nog beslag aan kleven verleng de baktijd dan steeds met 10 minuten en controleer dan weer.


  • Zodra de cake gaar is, uit de oven halen en de cake eerst 10 minuten in het bakblik laten afkoelen, dan op een rooster storten en verder af laten koelen.