- Rachida
Starbucks citroencake

Waarschuwing: deze cake is zéér verslavend!
Het is tijd voor een cake, een heerlijke citroencake!
Dit is geen nieuw recept, ik heb het namelijk niet zelf ontwikkeld. Ik kan je garanderen dat deze cake net zo heerlijk smaakt als de Starbucks Lemon Loaf. De citroencake is lekker luchtig en heel fris van smaak!
Hij smaakt heerlijk bij het ontbijt, als tussendoortje en als dessert. De binnenkant is lekker zacht en de buitenkant is afgewerkt met een zacht poedersuikerglazuur. En ooh ja, de frisse citroensmaak is werkelijk onweerstaanbaar!
De cake is al op wanneer ik dit blog schrijf, maar ik voel mijn maag alweer knorren als ik de smaak beschrijf...
Wat heb je nodig?
200 g bloem
200 g suiker
3 eieren
10 g bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
40 g boter (kamertemperatuur)
1 theelepel citroenextract
sap van 2 citroenen
130 ml zonnebloemolie
voor glazuur:
140 g poedersuiker
2 a 3 eetlepels melk
enkele druppels citroenextract
citroenrasp van 1 citroen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zeef de bloem met de bakpoeder en zout boven een grote kom. Mix in een andere kom de eieren, suiker, vanillesuiker, boter, citroenextract, citroensap en de olie. Voeg dit beslag bij de bloem met de bakpoeder en zout. Meng dit tot een glad beslag.
Vet de cakeblik in en bestuif het met wat bloem of bekleed het met bakpapier. Spatel het beslag in de bakvorm en bak de cake op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Glazuur: Maak terwijl de cake in de oven staat het glazuur. Meng de poedersuiker met de melk en het citroenextract tot je een dik glazuur hebt.
Laat de cake als hij klaar is 10 minuten afkoelen en haal hem uit de vorm door hem er met het bakpapier uit te tillen. Laat de cake verder afkoelen.
Als de cake volledig is afgekoeld, giet je het glazuur over de cake heen. Strooi er citroenrasp overheen. Zet de cake even in de koelkast zodat het glazuur mooi hard wordt. Na ongeveer een uur is het hard geworden.
Tip: Controleren of de cake gaar is, kun je het beste doen door een schoon, scherp mes in de cake te steken. Zo zie je veel beter of de cake van binnen nog nat is dan wanneer je een saté prikker gebruikt.