• Rachida

Chocolade muffins



Voor de echte chocoholic! Heerlijke chocolade muffins gevuld met stukjes chocolade. Om je vingers bij op te eten! Loopt het water je al in de mond? Deze chocolade muffins moet je proeven!



Wat heb je nodig?

(12 stuks)


  • 200 gram bloem

  • 200 gram zachte roomboter

  • 200 gram bruine basterdsuiker

  • 100 gram pure chocolade

  • 4 eieren

  • 1 zakje vanillesuiker

  • halve theelepel zout

  • 30 gram cacao

  • papieren muffinvormpjes

  • muffinbakplaat



Hoe?


  • Hak de chocolade in stukjes en verwarm de oven voor op 160 graden.


  • Klop de zachte boter, suiker en vanillesuiker in een kom tot een romige beslag.


  • Voeg daarna een voor een de eieren toe. Doe het volgende ei er pas bij als het vorige volledig is opgenomen.


  • Mix het zout door het beslag en doe nu beetje voor beetje de bloem erbij.


  • Mix nu als laatste de cacao en de chocolade stukjes door het beslag.


  • Schep het beslag in de muffin vormpjes. Het moet genoeg zijn voor 12 muffins. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.


  • Eet smakelijk!